Do you understand or did I stutter?

Ett innestående skämt här hemma är att skämta om Begmohammed. Begmohammed var med i Vem vet mest och tävlade mot sina skolkompisar. Begmohammed var duktig och klarade sig till final. Begmohammeds kompis kallade honom för Benke. Vi dog av skratt. 
Det var lika kul en vecka senare när reprisen gick.

Här söver man ner ångesten, här drogar man bort framtiden. Här är allting bra, här finns inga krav.

Håhåjaja, vad lättroad och knäpp man blir efter en heldag i skolan. Särskilt när man har världens sjukaste grupparbetsgrupp. Jag och Carro sjöng allt vi pratade. Nu ska vi hämta tenta, sjunger Carro. För it's your birthday, trallar jag. Ja, we gonna party, nynnar Carro för glatta livet. It's my birthday, skrålar jag. Trixie undrar vem som fyller år. Jag och Carro suckar ikapp: aah, men Trixie. Det är ju tentan. Tentan är det ju. Och sedan hävdar vi att Trixie också snart kommer sjunga när hon pratar. Säkert, säger Trixie. It's my birthday, we're gonna party, hör jag tolv minuter senare på vägen till pendeln. Ja ba: HAAW HAAW (som Nelson's skratt i Simpsons), vi sade ju det! Smsar Carro fort som attans om denna goda nyhet. Carro drömmer sig bort och undrar om Trixie stämmer in med panflöjt också, med tanke på att hon är Panflöjtsgudinnan. Men icke. 

Skrämde Marcus idag också. Han klev av pendeln samtidigt som mig. Jag smög mig osmidigt fram och slog honom lätt på armen. HAHA, alltså. Marcus min. Oslagbar. Kan inte säga mer än så. Nu får jag hålla koll så jag inte får ett blåmärke på andra armen, säger Marcus plötsligt innan vi skiljs åt. Hurså? undrar jag. Ja, vill ju inte bli slagen av en sjuk människa igen, berättade han då. Instämmer, instämde jag och gick hem.

The sea goes quiet when the night is dark. With the lights reflected jump in from the sky. And I wonder if we'll see the moon walk by. 'cause it's shining, it's shining. As it lights the shadows, see the moon walk by.

Har man noppat ena ögonbrynet så måste man noppa det andra med.
Bild tagen av Batlic

Fuck you. Fuck you very much.


Jag gillar att du säger vad du tycker. Men det du säger att du tycker säger inte mycket.

Det här är en av mina favoritbilder. Glömmer bort den väldigt ofta, men skrattar alltid när jag ser den. Det var såhär att Ania skulle ta en bild på mig när jag såg ledsen ut. Varför vet jag inte. Jag hade lite svårt för att hålla mig för skratt. Ania skulle hjälpa mig på traven och sade: Tänk på något sorgligt. Tänk på när Mufasa dör! Jag ba: HAHAHAHAAAAAA, det är ju för bövelen inte ett dugg sorgligt.
Ania fångade mig verkligen i rätt ögonblick.

Precis som jag tar pendeln från Karlberg till Södra station, medan själen tar en genväg över Västerbron. Och vi möts inte mer om jag inte lovar och svär att jag alltid skall älska dig precis som du är.

Alltså. Hur mycket interna skämt kan man ha egentligen? Hur lättroad får man vara?

En tjej tar på sig sin svarta nya jacka. Åh, vilken jättesvart jacka du har, säger Emma. Jag som trodde den var försvunnen, säger jag förvånat. Sedan skrattar vi vårt tysta skratt i en evighet. För det var hysteriskt roligt.
Och när Emma blev dödens ful på en bild där hon tuggade mat så satt vi och gjorde olika tuggminer. Sedan skrattade vi vårt tysta skratt i en evighet samtidigt som vi varvade med fler miner.

Igår var jag lättroad. Vi satt hemma och kollade på tv. Upp på tv kommer det en ful kvinna från Indien och T dör av fulhet. Har DU sett en fulare människa någon gång? På riktigt? Undrar T hånfullt och tveksamt när jag bestämt påstår att det kryllar av fula människor. Ja, sa jag. Vem? Ifrågasatte han. Lennart, tänkte jag men sade det inte högt. i bakgrunden hördes Baltic, tyst skrattandes. Och nu tänker jag sitta här på roslagsbanan med Staffan i öronen och skratta mitt tysta skratt.


Would you come my way? Should have listen when you called my name.

Sitter på roslagsbanan på väg till Åkersberga för att fira Felicias födelsedag. 20 år gammal är inte okej. Snart kommer hon sluta som kvinnan snett mittemot mig som verkar ha flyttat in här.
Tror dessutom att hon är indian.


RSS 2.0